Изстрелването на ракетата от Русия и попадането ѝ в Полша е

...
Изстрелването на ракетата от Русия и попадането ѝ в Полша е
Коментари Харесай

Втора неуспешна украинска провокация за въвличане на НАТО във война с Русия

Изстрелването на ракетата от Русия и попадането ѝ в Полша е механически невероятно. Засега остават няколко въпроса без отговор. Първият от тях е естествено ли е зародила техническа нередовност в ракетата и тя е полетяла към Полша или е била авансово готова за този полет?
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) губят от ден на ден персонален състав, въоръжение и бойна техника, попълването на които става все по-трудно. Проведените от 2014 година до момента 12 мобилизации съвсем са изчерпали опцията за набиране и подготовка на качествени бойци и офицери. Постоянните съветски артилерийски, авиационни и ракетни удари методично унищожават освен получаваната от Запада военно-техническа помощ, персонален състав на ВСУ и наемници, само че и унищожават транспортната и енергийна инфраструктура на страната, което мощно затруднява подвижността на войските и тяхното бойно и тилово обезпечаване. Изводът от това положение не е голословен – ВСУ сами могат да се борят още броени месеци, а бъдещето на страната по никакъв начин не е положително.

При това състояние единственият спасителен вариант за Украйна е намесата на Съединени американски щати и други страни от НАТО във войната. Американците обаче, по вътрешни и геополитически аргументи, не желаят директна борба с Русия. Украинското управление схваща създаващата се конюнктура и, с цел да се избави, би трябвало да откри метод да убеди своите съдружници да се намесят във войната. Това според тях може да стане, в случай че се реализира добре премислена и извършена провокация. Тя обаче не може да бъде дело единствено на Украйна, а би трябвало да се реализира взаимно с част от политическия и боен хайлайф на Запада, който е за военна победа над Русия.
При първата провокация беше заложено потребление на радиологично оръжие, т.е. тъй наречените „ мръсна нуклеарна бомба ”.
Като подготовка на международното публично мнение беше задействана огромна медийна акция, обвиняваща Русия, че се готви да употребява тактическо нуклеарно оръжие в границите на провежданата специфична военна интервенция (СВО). По-късно, след референдумите в четирите украински области и присъединението им към Руската федерация, стана известна готовността на президента Зеленски да взриви радиологично оръжие на своя територия и да упрекна за това Русия.

Провокацията бе предотвратена с помощта на дейната интервенция на Русия, потвърдила къде и по какъв начин се създава такова оръжие и с каква цел ще се употребява. Проблемът бе отправен до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с всички нужни доказателства и, макар гневната опозиция на Запада, не беше потвърдено желанието на Русия да употребява такова оръжие и провокацията последователно заглъхна.
Инициативата на руско-украинския фронт последователно минава към новосформираното управление на съветската обединена войскова формация, което единствено по себе си е сериозна опасност за ВСУ. Следователно би трябвало по-активно да се желае от Съединени американски щати и Европейски Съюз военно-техническа, финансова и промишлена помощ за възобновяване на разрушените енергосистема и транспортни връзки. Но в Съединени американски щати и Европейски Съюз все по-често стартира да се усеща отмалялост от несъразмерните украински претенции, която се ускорява с изостряне на личните вътрешни социално-икономически проблеми.
За обосноваване на Съединени американски щати и Европейски Съюз се употребява и случая с падналата на полска територия зенитна ракета
– това стана при отразяване на съветската масирана ракетна офанзива на 15 октомври т.г. При нея украинската Противовъздушна отбрана употребява и руската зенитно-ракетна система С-300, от която, към началото на СВО, Украйна разполага с 31 зенитно-ракетни дивизиона (общо 250 пускови установки) и един дивизион, получен неотдавна от Словакия.
ЗРС С-300, включваща команден пункт и шест зенитно-ракетни комплекса (дивизиона) – тяхните пускови установки са буксируеми (вариант С-300ПТ, на въоръжение от 1978 г.) или самоходни (С-300ПС от 1982 г.). Използваните ракети 5В55К/Р са с полет по разстояние 47/75 и по височина 27 км. Експлоатационният им период изтича през 2012-13 година, което значи, че надеждността им към този момент е на прекомерно ниско равнище.
Впрочем нашата Противовъздушна отбрана разполага с осем ПУ от разновидността С-300ПМУ, която също употребява ракети 5В55К/Р. Вероятно той е закупен през втората половина на 80-те години на ХХ век,  а гаранционният му период е 25 година Като се имат поради връзките с Русия може да се допусне, че изключително след 2010 година регламентните работи на ракетите не са осъществявани от завода-производител, което значи, че не е ясна техническата надеждност и на нашите зенитни ракети.
Има случаи, при които украинска зенитна управляема ракета от С-300 не улучва задачата и се самовзривява,
при което крупни елементи от нея падат в обитаеми маста, включително Киев, и провокират пожари и опустошения. При отвод на системата за спешно взривяване ракетата пада отвесно, образувайки неголяма яма - бойната глава е единствено 133 кг.
Именно подобен е казусът с падналата ракета от ЗРС С-300 в село Водев, Полша, покрай границата с Украйна – тя поврежда зърнено вместилище, трактор и убива двама души. Изстрелването на ракетата от Русия и попадането ѝ в Полша е механически невероятно. Доказателство за това са приведените нагоре данни за ракетите, за които дистанцията от границата с Русия до село Водев, което е към 600 км, е непреодолимо.
Това обаче за Полша и Украйна няма значение. Случаят мигновено се употребява от тях с обвиняване, че това е съветска ракета и че Русия е нанесла ракетен удар по страна от НАТО. Зеленски упреква Русия и приканва НАТО да се намеси, т.е. да стартира война с Русия.
С това се обрисува втора рискова провокация, целяща започване на международна война.
Това е недопустимо за Съединени американски щати и след срещата на присъстващите на остров Бали членове на НАТО, проведена от Съединени американски щати, президентът Байдън изрази съмнение, че Русия е отговорна за случая. Това подейства отрезвяващо и на 16 октомври полският президент А. Дуда съобщи, че свалената ракета е принадлежала на украинските сили за Противовъздушна отбрана. Зеленски обаче твърди, че ракетата не е украинска. На идващия ден президентът на Съединени американски щати, след завръщането си от срещата на Г-20, разгласи, че не приема изказванието на Зеленски като доказателство. Същевременно Полша се отхвърля от желанието си да провокира срочни съвещания в НАТО в сходство с член 4 от Вашингтонския контракт. С това казусът завършва, а следващата провокация да се въвлече НАТО във война с Русия също не съумява.
Засега остават няколко въпроса без отговор. Първият от тях е естествено ли е зародила техническа нередовност в ракетата и тя е полетяла към Полша или е била авансово готова за този полет?
Ако е зародила естествена нередовност, значи полското и украинското управления просто вземат решение да употребяват случая и да провокират намесата на НАТО или като най-малко още веднъж да показват пред света Русия като нападателна и безотговорна страна.
Съдейки по реакцията на Съединени американски щати, управленията на Полша и Украйна постъпват извънредно безконтролно и рисковано.
След размахания пръст още от остров Бали Полша бързо промени поведението си и срамежливо стартира да се оправдава, само че Зеленски продължи с изказванията си. Затова му се наложи още един път да види размахан пръст, този път от Вашингтон.
Ако ракетата е била предумишлено изстреляна към Полша с изключена система за спешно взривяване за да не нанесе голями провали, то провокацията е авансово готова и съгласувана сред Полша и Украйна, а допустимо и с присъединяване на трета страна. В подобен случай авантюризмът и безотговорността на двете страни минава всякаква рационална граница и от тях могат да се чакат и други сходни осъществявания.   
Съединени американски щати или не са осведомени със замисъла, или изиграват сносно ролята на „ положителния служител на реда ”. Прави усещане бързото напредване към Конгреса на нов пакет помощ за Украйна точно след случая с падналата ракета, т.е. Съединени американски щати го употребяват в собствен интерес без значение дали са знаели или не за него. В този аспект може да се преглежда и провеждането на следващата среща на страните, оказващи помощ на Украйна, на американската база Рамщайн, Германия.
Днес е невероятно да се дефинира действителният вид, по който се разиграва ракетната провокация, само че ясно е, че в острия геополитически конфликт сред Русия и Запада са взможни най-невероятни комбинации, чиято единствена цел е едната страна да получи политическо или военно преимущество пред другата.
Следвайте " Гласове " в.
 
 
 
22 Ное 202216121 Ное 202253519 Ное 202289817 Ное 2022223417 Ное 2022177716 Ное 20223816КоментариГеорги Ат.18 Ное 2022 8:57ч.
Само да се означи, че украинците смъкнаха и натовски аероплан и вертолет март месец в Румъния. А поляците дават от ден на ден жертви във войната... всеки ден руснаците качват по някой клип с погубен поляк, нямам доверие да го вършат инцидентно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ретранслатора18 Ное 2022 9:15ч.
Не ги разбираш тия работи Гергинов. Ей на о.р. военачалник Ангелов сподели, че ракетата е изстреляна от Русия. Така че полковник Гергинов отдавай чест на генерала и не помни за някакви си механически параметри, но ха! https://blitz.bg/analizi-i-komentari/gen-anyu-angelov-se-nakhvrli-na-stoltenberg-i-baydn-za-dumite-im-che-raketata-v-polsha-e-ukrainska_news920960.html
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Гражданин18 Ное 2022 9:37ч.
У нас генерали се създават всекидневно само че без нужните качества! Генерали бол, само че няма войска!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати trassporter18 Ное 2022 12:45ч.
Както и професори.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати в дребнотемие да не изпускаме огромната картина18 Ное 2022 10:56ч.
Във военно-политическата игра стабилно в страдащия лагер са славянските нации - украинци, руснаци,скоро и други.Западът е в печелившия лагер,тъй като с военните прехвърляния основава изкуствено търсене и приложение на токсичната валута $ и подхранва западния ВПК.Финансовият и военният браншове пък показват западните политици и мегакръгът на възпроизводство на капитала се затваря.Никъде не са изчезнали тези безродни частни войски,създадени от западните служби,и употребявани за разнообразни настоящи планове,например " идил ".Нищо чудно да се окаже, че те още веднъж се употребяват интензивно и подвижността им изисква " разтваряне " на всички вероятни европейски граници. Та,на България не й би трябвало приемане в подобен " боен Шенген ",нито в този момент,нито когато и да било,въпреки ослепително изпълнените " критерии ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати в дребнотемие да не изпускаме огромната картина 218 Ное 2022 10:57ч.
В този стадий на военно-политическата игра всяко едно очевидно или скрито,действие или безучастие, на запада по отношение на България оттук-насетне по хипотеза е чисто вражеско вредителско или с диверсионен резултат.Ние,българите, би трябвало да възложим на нашите политици и с изострен звук да им пожелаваме да работят за срочно отдръпване и преустановяване на наличните дълготрайни съюзи и интернационалните контракти на България със запада,където страната ни е безмълвен слушател,платец и жертва.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата18 Ное 2022 11:32ч.
С задоволство чета полковника. Добър, безапелационен, огладен текст. Той възпроизвежда една теза, която към този момент развих преди два дни, а през вчерашния ден допълних. Е, аз даже не мога да си разреша повърхностна редащция на текстовете, тъй че той звучи доста по-убедително и подредено. Хората се зареждат взаимно с хрумвания и в развиването им няма нищо укоримо. Аз се веселя. Има и нови детайли. Като съучастници са " привлечени " поляците и вероятно неназована трета страна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Борислав Георгиев19 Ное 2022 17:12ч.
Познай неназованата трета страна?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата18 Ное 2022 11:36ч.
В голямото болшинство от случаите, третата страна се оказва Вбр. Те имат необикновен запас и потенциал за осъществяване на гадости, а събитието, че в Полша е цялостно с гневни псета, не предстои на никакво подозрение. Хипотезата не може да се отхвърли! Както се споделя - желязото би трябвало да се кове незабавно. В актуалния свят два дни трансформират парещата вест в простащина.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата18 Ное 2022 11:44ч.
Последното споделих напълно не инцидентно. Снощи ви известих, че Б.Чуков е разгласил един текст във фейс. Нямам фейс, през вчерашния ден се срещнах единствено като текст, само че през днешния ден го открих на едно място, по което не си падам, само че какво пък?! https://blitz.bg/analizi-i-komentari/boyan-chukov-vrvyat-aktivno-zadkulisni-pregovori-mezhdu-sashch-i-rusiya-zelenski-e-obrkan_news920397.html Ракетата в Полша безусловно към този момент изтлея като тематика.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата18 Ное 2022 11:49ч.
Написаното от Дребнотемието ме подсети да ви предложа този текст. Засегната е тематиката за съюзите, в които взе участие България и безрадостното им бъдеще. Прочетете, помислете. Покрай енергийните неволи- ел., газ, ЯЕ и други, включително хипотезата за затварянето на нашите въглищни централи, която в последните дни е централна, напълно ясно към този момент се вижда, че страните от Европейски Съюз се избавят поединично. Чуков е на мнение, че съюзът се е споминал. Темата е доста обемиста. Да се върнем на войната.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата18 Ное 2022 11:56ч.
Следете информацията и събитията и мислете. Ние в този момент нямаме нужните данни, работим единствено с хипотези и неангажиращи експертни отзиви. За Европейски Съюз нещата от дълго време не вървят добре и постоянно съм давал израз на доста сериозното си отношение. Статията дава мотив и за други размишления. Да не се окаже, че господин Столтенберг финален ще разбере, какво са се договорили огромните за света?! Ами ОТАН?! Да не стане работата - кВа България, кВи 5 лв.?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Схемата18 Ное 2022 12:05ч.
Върху тази поставка могат да се развият още доста размишления. За страдание - кой от кой по-тъжни. Нашата страна още веднъж е изложена на бурните течения на историята и за най-голямо страдание съществуват изцяло отвратителни вероятности за развиване. Нашият народен, включително политически хайлайф, за следващ път се декларира като група от изцяло инцидентни хора от извънредно ниско качество. И нещата отиват на все по-зле!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Боби18 Ное 2022 17:21ч.
Малко история при приемане на третия ЗРК комплекс на Съюз на съветските социалистически републики С-125 който е първия обединен за ПВО/ВВС, Сухопътни войски, ВМФ Флота слага изискването в изключителна обстановка ракетата да се употребява като великански ПТУР с ориентиране от оператор за пукотевица по кораби и други обекти в директна видимост. От тогава съвсем всички ЗРК ракети имат вградена сходна функционалност вкл С-300. Практически натискаш едно копче всички отбрани на ракетата се изключват и по-късно насочваш ръчно на където искаш ракетата.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати viva18 Ное 2022 19:59ч.
Гергинов схваща от ракети сигурно! Но беше добре да уточни какво му дава съображение да счита, че какацитетът на Украйна да води война е единствено няколко месеца? Можи би няколко десетки месеца?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022201519 Ное 202257218 Ное 2022178524 Sep 20222854
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР